Harrie Boumans

foto harrieboumans
"De moeilijkste discussies waren die met mezelf. Pas daarna was ik weer vrij om te kiezen, bewust van mijn unieke basis."
Deepak Chopra

Vrienden zien mij als iemand die goede keuzes in zijn leven weet te maken, zowel wat mijn loopbaanstappen betreft als mijn besluit om op 58 jarige leeftijd ontslag te nemen en te kiezen voor een andere invulling van mijn leven. Ik voelde dat ik mijn loopbaan was doorgeschoten naar de rationele, analytische kant, waardoor mijn intuïtieve, charismatische kant te weinig ruimte kreeg. Bovendien had ik grote behoefte aan vrijheid en niet meer “moeten”.

Tijd om 35 jaar bedrijfservaring in het aansturen, motiveren en ontwikkelen van medewerkers en teams, op zowel academisch- als hbo-niveau, op een andere wijze verder vorm te geven. Mijn ervaring met en gevoel voor mensen kon ik het beste inzetten door als part-time Coach & Trainer verder te gaan. En na het volgen van een Professionele Coach Opleiding voelde ik dat ik daar ook echt klaar voor was. Door mijn bedrijfservaring ben ik in staat om relatief snel persoonlijke aandachtspunten te onderscheiden van de organisatorische. Coachees voelen zich snel begrepen en zijn blij dat ik hun problematiek herken en in de juiste context kan plaatsen. Mijn aanpak is sterk gericht op wat zich in het hier-en-nu afspeelt. Hierbij ben ik flexibel en intuïtief en stem ik mijn bijdrage af op wat de coachee actueel nodig heeft.

Dankbaar kijk ik terug op deze stap in mijn leven; wat een verrijking en voorrecht om mensen te mogen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling, loopbaankeuzes en andere persoonlijke vraagstukken. Coachees hebben vertrouwen in mij en waarderen mijn empatisch-, luisterend- en analytisch vermogen, mijn passie en betrokkenheid, mijn feedback en openheid. Voor teams en managers is mijn ruime bedrijfservaring van grote waarde.